Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Reservist in Uruzgan

J februari 2020 om 19:45 tot 22:00

Gratis

In ‘Reservist in Uruzgan’ beschrijft Reinder Bielleman zijn ervaringen, emoties en belevenissen tijdens zijn vrijwillige uitzending naar Uruzgan als reservist in het Nederlandse leger.

Zoals bekend was het Nederlandse leger vanaf september 2001 actief betrokken bij operaties, gericht op het stabiliseren van landen met een hoog ‘terrorismegehalte’. De Nederlandse missie in Afghanistan gaat uit van de zogenaamde 3D filosofie: Defence, Development en Diplomacy. Hierbij is het de bedoeling dat de nadruk van de eerste “D” in de loop van de missie langzaam verschuift naar de tweede en derde “D”. Vanwege de veelal spectaculaire televisiebeelden krijgt de eerste “D” regelmatig aandacht in de media, vooral nu ons leger actief bezig is het te controleren gebied in Uruzgan uit te breiden en er geregeld gevochten wordt.

Met dit boek belicht Reinder Bielleman de Nederlandse missie vanuit een geheel ander perspectief. Hij gunt de lezer een blik op het leven in Kamp Holland en omgeving, waar mensen van een groot aantal verschillende nationaliteiten en met uiteenlopende culturele achtergronden werkzaam zijn. In dit persoonlijke verslag komt de dagelijkse problematiek in Uruzgan, die een gevolg is van de grote culturele verschillen in een traditioneel ingesteld land, uitgebreid aan de orde.

 

Vrijdag 21 februari 2020
Locatie: VOC Detmers
Aanvang : 19.45 uur

Gegevens

Datum:
J februari 2020
Tijd:
19:45 tot 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Organisator

SVON

Locatie

VOC Detmers
Kazerneplein 6
Eefde, Gelderland 7211BM Nederland
+ Google Maps
Site:
www.svon.nl