Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing “In het diepste geheim”

J februari 2018 om 15:00 tot 19:00

Op zaterdag 17 februari vertelt marinejournalist Jaime Karremann bij SVON over geheime Nederlandse onderzeebootoperaties tijdens de Koude Oorlog. Deze operaties zijn voor het eerst uitgebreid beschreven in zijn onlangs verschenen boek In het diepste geheim.

Van 1968 t/m 1991 volgden, fotografeerden en analyseerden Nederlandse onderzeeboten met grote regelmaat Sovjetschepen en -onderzeeboten. Het waren ultrageheime spionagemissies, die niet onder de NAVO vielen.

Karremann analyseerde tienduizenden pagina’s archiefmateriaal en sprak met tientallen oud-onderzeebootmannen. Dat resulteerde in een spannend en heel toegankelijk geschreven boek vol nooit eerder geopenbaarde onderzeese avonturen.

In het diepste geheim werd goed ontvangen. Onder andere het NOS Journaal, meerdere landelijke dagbladen en radio-programma’s besteedden uitgebreid aandacht aan het boek. Elsevier Weekblad gaf het vier van de vijf sterren.

Bij SVON zal Karremann zijn lezing houden over de geheime operaties en zal hij ook stilstaan bij het onderzoek. Uiteraard is er na afloop gelegenheid om vragen te stellen en worden er boeken gesigneerd.

Jaime Karremann (1978) is onafhankelijk marinejournalist en schrijft voornamelijk voor zijn website Marineschepen.nl. Karremann werkte in het verleden bij de Koninklijke Marine en studeerde communicatie in Groningen.
In het diepste geheim is zijn eerste boek. Karremann gaf het boek in eigen beheer uit. Inmiddels zijn er meer dan 6.000 exemplaren van verkocht.

 

 

Zaterdag 17 februari
Aanvang: 15:00
Locatie: VOC Spoorzicht
Toegang gratis

Na de lezing organiseert de SVON een stamppotbuffet.
Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. De kosten van deze maaltijd zijn €15,00 p.p.
Aanvang van de maaltijd zal omstreeks 17:30 zijn.

Ook als u de lezing niet bijwoont dan kunt u gebruik maken van deze maaltijd.
Opgave voor de maaltijd kunt u doen via
secretaris@svon.nl of 06-41447366

We zien u graag verschijnen op de 17e.

Gegevens

Datum:
J februari 2018
Tijd:
15:00 tot 19:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
www.svon.nl

Organisator

SVON

Locatie

VOC Spoorzicht
Terborgseweg 79
Doetinchem, Gelderland 7001 GP Nederland
+ Google Maps
Site:
www.svon.nl